سبزی پلو یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است که بهخصوص در مناسبتهایی مثل شب عید یا مهمانیها سرو میشود. ترکیب عطر دلنشین سبزی با برنج ایرانی، این غذا را به یکی از خوشمزهترین گزینهها تبدیل کرده است. در این مطلب، طرز تهیه سبزی پلو ساده، سبزی پلو با ماهی و همچنین سبزی پلو با گوشت را مرحلهبهمرحله آموزش میدهیم.
طرز تهیه سبزی پلو ساده
مواد لازم
برای تهیه سبزی پلو ساده برای ۴ نفر به این مواد نیاز دارید: برنج، سبزی پلویی (شامل تره، جعفری، گشنیز، شوید و برگ سیر یا سیر تازه)، نمک، روغن، زعفران دمکرده و در صورت دلخواه چند حبه سیر.
مراحل تهیه
خیس کردن برنج
چند ساعت قبل از پخت، برنج را با آب و نمک خیس کنید تا بهتر قد بکشد.آمادهسازی سبزی
سبزیها را بشویید، خرد کنید و آب اضافی آنها را بگیرید. برخی ترجیح میدهند سبزی را کمی تفت دهند، اما خام هم میتوان استفاده کرد.جوشاندن برنج
در یک قابلمه، آب را بجوشانید، سپس برنج خیسخورده را اضافه کنید. بعد از حدود ۶ تا ۸ دقیقه که دانههای برنج اطرافشان نرم و وسطشان کمی سفت بود، آن را آبکش کنید.مخلوط کردن برنج با سبزی
برنج آبکششده را لایهلایه با سبزی مخلوط کرده و داخل قابلمه بریزید.دم گذاشتن برنج
کف قابلمه کمی روغن بریزید و اگر دوست دارید تهدیگ نان یا سیبزمینی بگذارید. مخلوط برنج و سبزی را بریزید، روی آن روغن یا کره آبشده بدهید و بگذارید حدود ۴۵ دقیقه با حرارت ملایم دم بکشد.نکته اختیاری
اگر طعم سیر را دوست دارید، میتوانید چند حبه سیر را خلال کرده و همراه برنج بگذارید تا در حین دم کشیدن عطر خوبی بدهد.
طرز تهیه سبزی پلو با ماهی
مواد لازم
برای تهیه این غذا به ماهی (مثل قزلآلا، سالمون یا ماهی سفید)، نمک، فلفل، زردچوبه، سیر، آبلیمو و زعفران دمکرده نیاز دارید.
روش پخت
ماهی را تمیز کرده، با نمک، زردچوبه، فلفل، سیر رندهشده و آبلیمو مزهدار کنید و یک ساعت در یخچال بگذارید.
ماهی را در ماهیتابه با مقدار کمی روغن سرخ کنید تا طلایی و مغزپخت شود.
اگر دوست دارید عطر بیشتری داشته باشد، در آخر کمی زعفران روی ماهی بمالید.
سبزی پلو را طبق مراحل بالا تهیه کنید و همراه با ماهی سرخشده سرو نمایید.
طرز تهیه سبزی پلو با گوشت
مواد لازم
برای این نسخه از غذا به گوشت خورشتی (گوسفندی یا گوساله)، پیاز، زردچوبه، فلفل، نمک و زعفران نیاز دارید.
مراحل تهیه
گوشت را همراه با پیاز، زردچوبه، فلفل و مقداری آب بپزید تا کاملاً پخته و نرم شود.
در انتهای پخت، نمک و زعفران را اضافه کنید و اجازه دهید آب آن تبخیر شده و گوشت روغن بیندازد.
سبزی پلو را آماده کرده و گوشت پختهشده را کنار آن سرو کنید. میتوانید کمی از آب گوشت را هم روی برنج بریزید تا طعمدار شود.
نکات تکمیلی
برای تهدیگ میتوانید از سیبزمینی حلقهای یا نان لواش استفاده کنید.
استفاده از سبزی تازه طعم بهتری میدهد اما اگر از سبزی فریزری استفاده میکنید، حتماً آب آن را خوب بگیرید.
سبزی را زیاد سرخ نکنید چون باعث تلخی آن میشود.
ماهی را زیاد سرخ نکنید تا خشک نشود؛ بهتر است روی حرارت متوسط و با روغن کم سرخ شود.
زعفران دمکرده را در آخر روی پلو بریزید تا رنگ و عطر بیشتری ایجاد کند.
جمع بندی
سبزی پلو، چه ساده و چه با گوشت یا ماهی، یکی از غذاهای پرطرفدار و سنتی ایرانی است که با مواد اولیه ساده، میتوان آن را بسیار خوشطعم تهیه کرد. با رعایت نکاتی که در این مقاله گفته شد، میتوانید یک غذای لذیذ و خاطرهانگیز تهیه کنید.
بدون نظر